De boerderij
Nostalgisch doet Omke Jan niet over vroeger. Hij was bij leven een man die met de tijd meeging en ook nu weet Omke Jan precies wat er speelt. De vormgeving is modern, maar met gebruik van oude materialen.
Nostalgisch doet Omke Jan niet over vroeger. Hij was bij leven een man die met de tijd meeging en ook nu weet Omke Jan precies wat er speelt. De vormgeving is modern, maar met gebruik van oude materialen.
Piet Hein Eek heeft het ontwerp van de boerderij vormgegeven en uitgevoerd, een eigentijds eerbetoon aan de oude ‘pleats’. Eten en slapen onder één dak.
In de moderne herberg valt het licht door het dak naar binnen, op de lange tafel gemaakt met hout van de zaagmolen verderop aan de Ie. Beneden in de deel een sfeervol restaurant, met levendigheid rondom het vuur. Boven ‘smûke’ kamers met betoverende uitzichten, waar gasten van Omke Jan kunnen overnachten.
De zwart-witte Friese koe is de motor van onze provincie. Daarom krijgt ze bij Omke Jan een ereplaats. Haar melk, haar boter en kaas lopen als een rode draad door het menu van Omke Jan.