GRÛN
Hoe smaakt ons Friese landschap? Ontdek het bij GRÛN, de tweedaagse samenwerking tussen Omke Jan en SFYN.
Chef-kok Ruben Schippers kookt een vijf- en driegangenmenu waarin je lokale omgeving doorklinkt in de smaken van zijn ingrediënten: vis uit ons water, vlees van ons land en groentes uit onze aarde.
De smaak van onbewerkt voedsel, zoals groente of melk, wordt bepaald door de unieke wisselwerking tussen de boer, de bodem en ons klimaat. Waar je in wijn mineralen of grondsoort kunt terug proeven, vind je op 31 mei en 1 juni 2023 de smaak van onze regio terug in het menu van GRÛN. Slow Food Youth Network en Omke Jan nodigen daarom ook tuinders, vissers en boeren uit, die je iets vertellen over hun terroir en wat er op ons bord ligt.
Zo krijgen we bezoek van aspergeboer Jelmer Albada van Gaast’sperges, die je gepassioneerd meeneemt naar het verhaal van zijn zandgrond waarop het witte goud kan groeien.