Twitter Instagram Facebook Mailchimp
Menu Sluiten

Ite en drinke

Omke Jan houdt van lekker eten, zonder fratsen.

Boek tafel Boek kamer
Scroll

Restaurant Friesland

Omke Jan houdt van lekker eten, zonder fratsen. In ons restaurant in Friesland (Woudsend) kun je daarom genieten van eerlijke gerechten. Eten dat herkenbaar is, bereid met zoveel mogelijk producten rechtstreeks van de boer uit de omgeving. De seizoenen bepalen wat de boeren leveren en dat is wat wij op tafel zetten. Oprecht en knetterlekker!

Ite

De open keuken is het domein van het keukenteam. Midden in het restaurant staat een moderne houtoven. Als gast schuif je aan bij de keuken en kun je zien hoe oeroude technieken als grillen, fermenteren en bakken worden toegepast.

download ons menu

Menu

Alles uit de keuken van Omke Jan is vers, authentiek en echt. Denk aan salade van rode biet met haring, gepofte aardappel met zure room en spek, gebakken diamanthaas, groentetaart uit de houtoven en vis op de graat gegaard van de grill. Natuurlijk hebben we ook eigengemaakte appeltaart, goed belegde tosti’s en lekker brood. Bij ons restaurant in Friesland kun je kiezen uit de lekkerste gerechten.

 

Wisselende gerechten

Omke Jan volgt de seizoenen. Als de boeren iets moois kunnen leveren, maken wij er met plezier een heerlijk gerecht van.
Naast vlees-, vis- en vegetarische gerechten serveren ook wij ook vegan gerechten.

Drinke

Als liefhebber van het goede leven, serveert Omke Jan graag goede wijn en lekker bier. De wijn- en bierkaart wisselt regelmatig. Zo kun je, naast reguliere kwaliteitsbieren, altijd kiezen uit een variërend aanbod van kleinere, lokale brouwers. De wijnen zijn afkomstig van traditionele, Europese wijnmakers. En omdat Omke Jan het belangrijk vindt dat iedereen van een glas goede wijn kan genieten, is ook het topsegment vriendelijk geprijsd.

Reserveer een tafel

Bij restaurant Omke Jan

Wij zijn geopend op donderdag en vrijdag vanaf 16.00 uur en zaterdag en zondag vanaf vanaf 11.00 uur.
Op maandag t/m woensdag zijn wij gesloten.

Heb je een vraag, stuur ons een email op info@omkejan.nl of bel ons op +31 (0)514 855 026.

Vanaf 28 oktober gaan wij in de winterslaap. We sluiten dan de deuren, om in het voorjaar weer open te gaan.

Omke Jan werkt samen met

Alles uit de keuken van Omke Jan is vers, authentiek en echt. Hiervoor werken we graag samen met boeren, vissers en tuinders uit de omgeving.

De Kempenaer

De Kempenaer uit Echtenerbrug fokt kippen- en varkensvlees op de meest diervriendelijke manier.

Bekijk een filmpje

Doetie's geiten

Doetie Trinks van Doetie’s Geiten uit Jubbega maakt heerlijke rauwmelkse geitenkaasjes.

Bekijk een filmpje

Ytje's Markttuin

Ytje de Vries van FARMily Markttuin uit Harich verbouwt biologische groenten, kruiden en aardbeien.

Bekijk een filmpje

De Gouden Boaiem

Een biologisch familiebedrijf dat Jerseykoeien houdt op een natuureiland bij Woudsend.

Bekijk een filmpje

Freerk Visserman

De laatste beroepsvisser van Heeg, die duurzaam vist en de palingstand vooruithelpt.

Bekijk een filmpje

Boer Bart

Een lokale boer die kippen, koeien en varkens houdt volgens een milieu- en diervriendelijke visie.

Bekijk een filmpje

Molen ’t Lam

De oudste korenmolen van Friesland, die ambachtelijk biologische koren maalt in Woudsend.

Bekijk een filmpje

Romke Schaap

Een moderne Melkveehouder met liefde voor de koe. Als de koe blij is dan is Romke ook blij. Het welzijn en de gezondheid van de koe is belangrijk voor Romke.

Bekijk een filmpje

Kwekerij Trimpe

Een tuinderij in Koudum bekend om de Koudumer beantsjes en bloemkolen.

Bekijk een filmpje