Twitter Instagram Facebook Mailchimp
Menu Sluiten

De zomer voorbij

Voor ons was het een spannende periode, ons eerste zomerseizoen.

Scroll

De zomer is helaas weer voorbij

Dat ging ineens heel snel de afgelopen weken. Regen, harde wind, nog meer regen…de herfst doet zijn intrede. Maar wat hebben we een mooie zomer gehad! Voor ons was het een spannende periode, ons eerste zomerseizoen. Natuurlijk hadden we wel  verwachtingen, maar aan de andere kant wisten we niet wat we konden verwachten.

Nou, we hebben niet stil gezeten. Sterker nog, we zaten alle avonden vol! Er is met heel veel plezier kei en keihard gewerkt door het hele team om het alle gasten naar de zin te maken. Zoveel leuke gasten, die overal vandaan kwamen. Om te eten, koffie te drinken, te genieten van een heerlijk glas wijn of om te logeren in één van onze prachtige kamers.

Van kop tot sturt

1 juli is de koe geslacht die Bles Dairies ons heeft geschonken voor de opening. Onze gasten hebben kunnen genieten van verschillende gerechten die Daryanto en zijn team hiervan bereidt hebben. Er was runderstoof, biefstuk, ribeye, pulled beef, carpaccio, tartaar en gebakken lever. Maar ook paté, pastrami en rosbief. En natuurlijk runderjus. De koe is nog niet op, er worden nog droge worsten en nagelhout gemaakt. Nagelhout is gedroogd rundvlees. Je kunt dus nog komen proeven :-).

Bier & Iel

15 juli organiseerden wij BIER & IEL. De Rienster Rikkers, Fries kampioen palingroken, stonden met een geweldige kraam en rooktonnen voor op de kade. Zij rookten verse paling, die gretig aftrek vond. Met een kan bier en heuse palingsound op de achtergrond maakte dit tot een waar feest. Wat een gezelligheid! Heb je het dit jaar gemist, kom dan volgend jaar zeker langs!

Skûtsjesilen

Op 14 augustus streek de SKS Skûtsjesilen karavaan neer in Woudsend voor de wedstrijd op het Heegermeer. Wij zijn met gasten op de clipper Anna van Oranje de wedstrijd op het Heegermeer gaan bekijken. Met aan boord, verslaggever Klaas Jansma (RadioKlaas) voor het live verslag en de mooie verhalen. In de namiddag organiseerden we bij Omke Jan voor op de kade MUZIEK & BIER. Een en al gezelligheid, wat een fantastische sfeer.

Klik hier voor een impressie van beide evenementen op ons YouTube kanaal .

Omke Jan Silerij

22 september

We gaan met vijf pramen strijden de eerste editie van de Omke Jan Cup. Vijf bedrijven sponsoren elk een praam en stellen daarmee hun eigen team van 12 deelnemers samen. Dat belooft een spannende strijd!

Jord Althuizen

7 december

Jord Althuizen van Smokey Goodness, het RTL4 programm Grillmasters én wereldkampioen BBQ. Bij Omke Jan werken we veel met de houtskoolgrill en de Zuid-Afrikaanse braai. Een wens van Daryanto en zijn team is om nog bedrevener te worden in deze technieken. Jord komt een masterclass BBQ geven aan het keukenteam. In de avond zal Jord samen met het team zijn BBQ kunsten vertonen voor onze gasten. Een unieke kans om deze wereldkampioen BBQ aan het werk te zien én te proeven van zijn kunsten. Houd onze site en Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Met het intreden van de herfst verandert ook het aanbod van producten waar wij mee werken. Dus dit betekent ook dat we de menukaart onder de loep nemen. Dayanto en zijn team zijn al druk bezig in de keuken nieuwe gerechten te ontwikkelen. We hopen jullie hier binnenkort van te kunnen laten genieten.

De haard gaat weer aan; neem plaats op de loungebank en geniet van een hapje en een drankje!