Twitter Instagram Facebook Mailchimp
Menu Sluiten

Leuke activiteiten

We zitten niet stil. Voor de komende maanden hebben verschillende evenementen georganiseerd.

Scroll

Leuke activiteiten in het vooruitzicht

Wat zijn we blij met het prachtige weer van de afgelopen weken. Het terras en het restaurant zitten vol. We genieten enorm van alle leuke gasten die bij ons komen. Of het nu om koffie met appeltaart gaat, een lunch, diner of een lekker glas wijn. Iedereen is welkom en we krijgen van de gasten terug dat ze zich thuis voelen bij Omke Jan. De huiselijke sfeer en de warme ontvangst van Annick en Daryanto en hun team vallen op. Dit is hoe we het bedoelt hadden!

Het bedrijf begint te lopen en iedereen begint goed op elkaar ingespeeld te raken. Er zijn nog wat kleine puntjes in het pand die nog verbeterd gaan worden, waar onder de akoestiek. Hier zijn we inmiddels druk mee bezig.We zitten niet stil, we hebben veel leuke ideeën om te gaan ontwikkelen en organiseren. Voor de komende tijd ziet onze agenda er als volgt uit:

Maand juli: Fan kop tot sturt fretterij

Bles Dairies heeft Omke Jan een mooi koe geschonken. Deze wordt binnenkort geslacht. Onze chefkok Daryanto gaat daar lekkere vleesproducten van maken waarbij de gehele koe zal worden gebruikt. Fan kop tot sturt! Vanaf 7 juli zal dit op de kaart staan.

15 juli: Bier & Iel

De Friese kampioenen palingroken, De Rienster Rikkers (www.riensterrikkers.nl) , komen op de kade bij Omke Jan paling roken. Een unieke beleving. Met lekker bier staat dit garant voor een heerlijke proeverij! Vanaf 16.00 zijn jullie welkom op het terras bij Omke Jan. Ook zal Daryanto voor het diner, buiten de kaart om, een aantal gerechten met paling maken. Wil je ’s avonds komen eten, reserveer tijdig je plek aan tafel op reserveren@omkejan.nl

14 augustus: SKS Skûtsjesilen in Woudsend

In samenwerking met Radio Klaas (Klaas Jansma) is het verslag van de wedstrijd live bij Omke Jan te volgen. Je kunt met Radio Klaas mee aan boord en live de wedstrijd zien, horen en beleven. Een fantastisch evenement met een nog gezelligere nazit! Op de boot van Radio Klaas zijn een beperkt aantal plaatsen. Mee aan boord kan voor €40 exclusief eten en drinken. Reserveer je plek aan boord op reserveren@omkejan.nl.

Tot slot delen we ook graag wat we van april t/m begin juni hebben gedaan.

12 april was de officiële opening van Omke Jan. Voor de deuren van de boerderij werd koe Gelske ‘verkocht’ door Jan Bles Sr, genoemd naar Omke Jan en gedeputeerde van de provisie Fryslân, Johannes Kramer.

24 mei. Stichting DUPAN zet in samenwerking met het ministerie van Economische zaken meer dan een half miljoen jonge palinkjes uit in Friesland. Beroepsvissers uit Friesland zetten de palinkjes vanaf hun boten in het water. Met deze herbevolking van de Friese wateren wordt een flinke impuls gegeven aan de palingstand. Dit gebeurde vanaf het water voor Omke Jan.

3 juni organiseerden wij voor de eerste keer ‘Schuif bij de boer aan tafel’. Mooi om de verbinding te maken tussen boer en burger en te zien dat onze gasten geïnteresseerd zijn in het werk van de boeren met wie wij samenwerken.

Er ontstonden mooie gesprekken tijdens een gezellige avond met een heerlijk menu van de boer, klaargemaakt door Daryanto en zijn team.
Op naar een volgende ‘Schuif bij de boer aan tafel’.

In de aanloop naar het event  filmden wij de boeren en hun bedrijf om ze te introduceren. Scroll naar beneden op deze pagina om de filmpjes van de boeren te bekijken.

Graag tot ziens weer bij Omke Jan!