Twitter Instagram Facebook Mailchimp
Menu Sluiten

Wie is Omke Jan?

Omke Jan houdt van gezelschap – van ‘folk om ’e doar’.

Scroll

Omke Jan?

Omke Jan houdt van gezelschap – van ‘folk om ’e doar’. Hij kent iedereen en komt overal. Handelaren, boeren en dorpsgenoten weten hem altijd te vinden. Omke Jan houdt van het goede leven. Hij is een waard die zijn gasten vertrouwt en hij maakt het iedereen graag naar de zin. Wie hij in zijn huis ontvangt, krijgt een warm onthaal met lekker eten, sterke verhalen en ongedwongen ontmoetingen.

Koopman

Omke Jan heeft echt bestaan. Jan Bles (1887 – 1969) was een koopman, een handelaar in melkvee én de oud-oom van oprichter Jan Bles. Omke Jan was een man met een groot hart, een vooruitziende blik en een grote liefde voor de Friese cultuur. De ideale inspiratiebron voor een plek die even warm en oprecht is als de man zelf.

Verbinden

Alle liefhebbers van het goede leven zijn vrienden van Omke Jan. In Omke Jan komen levensgenieters samen die van puur en echt eten houden. Omke Jan zet zijn deur open voor het dorp: voor boerenmarkten, lokale en toeristische evenementen, workshops en educatieve kinderactiviteiten. Zo is ook de buurt bij Omke Jan betrokken.

Nieuwe vrienden verwelkomt hij graag: steek daarom vooral aan voor een slokje om kennis te maken met Omke Jan.

Omke Jan en eten

Omke Jan bracht tijdens zijn leven vele mensen met elkaar in contact. Dat is precies wat nu op de Iewâl ook gebeurt. Het gaat Omke Jan aan het hart dat de boer en de burger steeds verder van elkaar verwijderd raken. Bij Omke Jan ontmoeten ze elkaar aan dezelfde tafel.